Senioren
16 april 2023
Nét geen perfect weekend voor HVCH
Kampong – HVCH: 1-1; HVCH 2 – Groene Ster 2: 3-0; Prinses Irene Vr1- HVCH Vr1 0-2; lees verder....

Na het Paas-bekerweekend werd de competitie weer opgepakt.

Bekerfinalist HVCH 2 bleef in de goede mood door thuis Groene Ster uit Susteren met 3-0 een onplezierige terugreis naar Zuid-Limburg te bezorgen. Een goede generale voor de bekerfinale op Hemelvaartsdag in Beek.

Vrouwen 1 bleef dicht bij huis en speelde de Bernheze-derby in Nistelrode tegen Prinses Irene. De twee voorgaande wedstrijden waren verloren gegaan, dus tijd voor revanche. En dat lukte. HVCH Vr1 miste vorige week de bekerfinale maar herpakte zich deze zondag perfect: een mooie en verdiende 0-2 in Nistelrode. Na rust was HVCH sterker, resulterend in een dik verdiende 0-2 met doelpunten van Els Kolff en Ruviënne Crutzen. Vrouwen 1 blijft mooi op koers voor de derde plek en de laatste periode.

Twee Heesche overwinningen, dus HVCH 1 kon er een perfect weekend van maken, uit bij Kampong in Utrecht. Super Sunday daar, met de Nederlandse hockeytop aan de andere kant van het clubhuis en FC Utrecht tegen Twente aan de overkant van de weg.

Het werd het een mooie en spannende wedstrijd. Kampong had in de eerste helft enkele grote kansen maar wist niet te scoren.  Na rust begon HVCH scherp en had Kampong alle geluk.  Milan Raijmaekers -wie anders-  was alert en maakte de 0-1 in de 57e minuut. Er waren nog kansen op de 0-2, maar Kampong wilde niet verliezen.

Negentig minuten ging het goed (met mooie reddingen gedurende de hele wedstrijd van Desny Royendijk) maar in blessuretijd maakte Kampong toch nog de 1-1 uit een vrije trap. Tekenend was dat beide teams ontevreden met 1 punt van het veld stapten na een mooie pot voetbal. Typerend voor deze leuke competitie in de 4e Divisie. Een prima gelijkspel voor HVCH, waar vooraf iedereen voor getekend had.

Maar toch, al met al nét geen perfect weekend voor HVCH. Volgende week zondag speelt HVCH uit bij Orion in Nijmegen.

Eerst op donderdagavond nog kwartfinale Beker tegen Handel, gespeeld bij Boekel Sport.