Algemeen
26 juni 2020
Start Voetbal BSO Time4Skills bij HVCH!
Lees verder...

 

Vanaf het nieuwe schooljaar is HVCH gastheer van een nieuw, uniek BSO-concept.

Voetbal BSO Time4Skills staat  voor een sportieve BSO-omgeving waar, naast een breed aanbod van diverse sporten, extra aandacht is voor voetbal. Uiteraard is er ook altijd ruimte voor het maken van een stoere kleurplaat, het leggen van een grote puzzel of om lekker met LEGO aan de slag te gaan. Dit alles onder leiding van onze huidige hoofdtrainer Roy de Haan.

Bij De Voetbal BSO staat iedere middag een voetbalthema én andere tak van sport op het programma. In de vakantieperiodes is er veel ruimte voor uitstapjes. De bossen in de omgeving verkennen, een stadiontour en bezoek aan een dierentuin zijn hier voorbeelden van. 

 

Voetbal BSO Time4Skills initiatiefnemer Roy de Haan

Initiatiefnemer Roy de Haan:  “Ik ben verheugd in HVCH de ideale partner te hebben gevonden om de eerste Voetbal BSO te mogen openen. De accommodatie, relatief dichtbij de Heesche basisscholen, leent zich uitstekend voor verantwoorde, sportieve buitenschoolse opvang. Na een periode waarin ik fulltime als voetbaltrainer werkzaam ben geweest, wilde ik persoonlijke competenties, ervaring en ambitie samenbrengen. Het starten van een Voetbal BSO Time4Skills! 

Voorheen was ik werkzaam voor een kinderopvangorganisatie in de omgeving Nijmegen als pedagogisch medewerker en coördinator sport&spel. In deze periode zag ik dat zowel jongens als meiden na schooltijd vooral op een externe locatie (buiten hun eigen schoolomgeving) wilden spelen. Er werd veelal gevoetbald, waarbij de kinderen het prettig vonden wanneer ik hen kon helpen vaardiger te worden aan bal. Time4Skills zegt het al; we willen tijd vrijmaken om aan vaardigheden te werken. Buiten motorische vaardigheden valt ook het ontwikkelen van persoonlijkheid onder deze skills. Alwies Hendriks van Goalsvoetbal.nl is als psychomotorisch trainer aan de BSO verbonden. Zijn uitdagende oefenvormen leert kinderen o.a. om door te zetten als iets moeilijk/zwaar is,  te vertrouwen op hun eigen kwaliteiten, hoe het is om leiding te nemen en succesvol samen te werken. Het zijn waardevolle aspecten welke kinderen in de sport, maar ook zeker in het dagelijks leven met zich meenemen".

 

Op de website www.devoetbalbso.nl staat een themaplanning, waar 5 voetbalthema’s en 10 grondvormen van bewegen centraal staan. Iedere dag staat er een voetbaltraining én een overige sport op de planning. We vinden het belangrijk dat kinderen welke een andere sport beoefenen, ook kunnen aansluiten bij De Voetbal BSO. Kinderen vinden bij ons alles wat een reguliere BSO hen ook biedt, echter willen wij voorzien in dat beetje extra. Het is dus geen kwestie van óf maar én! In de eerste fase is er ruimte voor maximaal 11 kinderen per dag, bij een ruimer aantal aanmeldingen zullen we de mogelijkheden onderzoeken uit te breiden”. 

 

HVCH-bestuurder Joris Priem

“Ook het bestuur van HVCH is zeer blij met de opstart van de Voetbal-BSO op sportpark de Braaken, het kunstgrasveld en de accommodatie van onze vereniging,” aldus Joris Priem, Hoofd Voetbalzaken HVCH. “Dit is een mooie mogelijkheid om onze fantastische accommodatie nog beter te benutten en maatschappelijk in te zetten. Kinderen die na schooltijd lekker samen gaan sporten en vooral ook veel voetballen, wat is er mooier dan dat?! Bewegen, buiten zijn, samen actief zijn, veel met een bal bezig zijn: top! Ik weet zeker dat elk kind dat hier aan mee gaat doen allereerst plezier zal hebben, maar zich ook sportief en voetbaltechnisch zal ontwikkelen. Extra uren met een bal, daar zijn we natuurlijk als voetbalvereniging heel blij mee. En met de bezielende leiding van Roy de Haan gaat dit vast en zeker een succes worden.”

 

Kennis maken op de Open Dag?

Op zaterdag 11 juli 2020 kunnen ouders en kinderen tijdens de Open Dag kennismaken met De Voetbal BSO bij HVCH.  Buiten het BSO-team stellen ook de ambassadeurs van De Voetbal BSO zichzelf voor. De ambassadeurs zullen regelmatig een bezoek brengen aan de BSO om een clinic te verzorgen. 

 

Het programma ziet er als volgt uit: 

• 10.45 uur – 11.00 uur  Inloop en welkom
• 11.00 uur – 12.30 uur  Aanvang spellen en sportclinics
• 12.30 uur – 12.45 uur  Presentatie voor ouders        
• 12.45 uur                      Afsluiting Open Dag

 

Wil je meer te weten komen over De Voetbal BSO, het team en haar ambassadeurs?

Bezoek dan de website of mail je vragen naar info@devoetbalbso.nl 

Bij deelname aan de Open Dag vragen wij jullie via de website www.devoetbalbso.nl in te schrijven!

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zaterdag
03 okt.
18:00 uur
SV TOP
HVCH
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsoren