Senioren
27 november 2022
Twee maal 2-0 overwinning, wie doet je wat!
HVCH – RKZVC 2-0 lees verder...

Na drie wedstrijden tegen ‘hoogvliegers’ stond voor HVCH ‘laagvlieger’ RKZVC op het programma. Drie punten  zeg je dan vooraf, want nummer laatst RKZVC uit Zieuwent had pas 4 punten bij elkaar geschraapt deze competitie.

 

Maar in de praktijk is het dan toch altijd lastiger dan op papier. RKZVC was in de eerste helft echt niet de mindere. HVCH begon onzeker en wist geen overwicht te creëren op het middenveld en de voorste linie niet in stelling te brengen. Het leek een beetje op Oranje… 

 

In de 33e minuut schoot RKVZC zomaar ‘een zieke Zieuwentse zwabber’ van afstand op de kruising; iedereen stond erbij en keek ernaar. Dit was de wake-up call voor HVCH. In de 38e minuut kwam de thuisclub op voorsprong na een goede assist van Kenan Hammink op de als vanouds sleurende spits Milan Raijmaekers

 

In de rust zette trainer Marc van de Ven zijn ploeg met twee wissels om naar een meer offensieve speelwijze. Dit leverde meteen gevaar op en het was een wonder dat de 2-0 nog niet viel. Pas na 85 minuten werd de wedstrijd beslist: wingback Sjoerd Schobbers ging naar de achterlijn na een slimme steekpass van Rob van de Ven. Zijn strakke voorzet werd door een Zieuwentse verdediger in eigen doel gelopen. 2-0, wedstrijd beslist en punten binnen. HVCH blijft knap bovenin meedraaien.

 

Ook de Heesche vrouwen kenden succes na de zeperd vorige week tegen Prinses Irene. Uit bij Beerse Boys stonden de Heesche dames hun mannetje. Met een prima 0-2 werd de overwinning verdiend binnengehaald en de punten meegenomen naar Heesch. Twee doelpunten van Els Koff in de tweede helft maakten het verschil. Een knappe overwinning, zeker nadat Lieke van Nistelrooij en Bente van de Leijgraaf al tijdens de wedstrijd (zwaar) geblesseerd moesten afhaken.

 

Volgende week gaan de HVCH mannen naar Silvolde in de Achterhoek. De dames nemen het thuis op tegen FC Kunde.   

 

De link naar alle foto’s: https://www.ruudschobbers.com/Soccer/2022/HVCH-Heren-1/20221127-HVCH-1-RKZVC-1-2-0/ 

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
03 dec.
14:30 uur
HVCH
EVV Echt
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
03 dec.
13:00 uur
FC Tilburg VR1
HVCH VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen en Meisjes