Senioren
8 oktober 2023
UDI’19 komt goed weg tegen HVCH
HVCH – UDI’19: 1-1

HVCH 1 speelde deze zondag de derby tegen UDI’19. De Udenaren rekenden op drie punten maar mochten met een 1-1 gelijkspel in hun handen knijpen.

UDI’19 kwam als gedeeld koploper naar Heesch en de meegekomen toeschouwers hadden de overwinning al ingetekend. HVCH dacht daar duidelijk anders over en had bovendien nog wat goed te maken van de matige pot van vorige week tegen Wittenhorst.

UDI’19 was alleen in de eerste 20 minuten bovenliggend, daarna maakte HVCH duidelijk dat het niet van plan was de buren de punten te gunnen, zeker niet met oud-HVCH spelers Jan van de Haterd en Raoul Oomen in de basis.

In de eerste helft nam HVCH geleidelijk het initiatief over. De achterhoede stond als een huis en gaf slechts één kans weg: keeper Desny Royendijk pareerde (met plezier) deze goede kans van oud-ploeggenoot en maatje Raoul Oomen.  Aan de andere kant speelde HVCH via rechts een goede aanval uit: via Sjoerd Schobbers zette Aram Pusters Milan Raijmaeckers vrij voor de keeper. Kassa: 1-0 bij rust.

De tweede helft begon HVCH met wat mogelijkheden, waarna UDI op zoek ging naar de gelijkmaker. De Udenaren speelden echter slordig en wisten niet veel kansen te creëren. Uiteindelijk viel de gelijkmaker toch uit een vrije trap van Stijn van den Broek, leep langs de muur ingeschoten. HVCH kreeg nog enkele mega-kansen op de overwinning, maar Jari van Erp kopte vrijstaand over en ook Milan Raijmaeckers kon niet afronden. Zo bleef het 1-1 en had het massaal opgekomen publiek genoten van een meer dan boeiende wedstrijd.  Uiteindelijk kon iedereen wel met een punt leven en werd gezamenlijk het glas geheven in de kantine.

En dan de HVCH vrouwen: die namen inderdaad revanche tegen Wittenhorst, zowel voor zichzelf als voor hun mannelijke collega’s. Het werd thuis 3-1: na een achterstand kwamen de vrouwen al voor rust op voorsprong door Noor van de Hurk en Lieke van Nistelrooij. Na rust was HVCH duidelijk te sterk en werd het via Ruviënne Crutzen nog 3-1. Een mooie en dik verdiende overwinning!

Volgende speelt HVCH uit in Venray en gaan de vrouwen nog verder Limburg in naar Schaesberg.