Senioren
20 november 2022
Verdiend punt in nat Zuid-Limburg
SV Meerssen - HVCH 1-1 lees verder...

HVCH trad op het knusse sportpark Marsana, gelegen aan het rustig kabbelend riviertje de Geul, aan tegen SV Meerssen. De Zuid Limburgse thuisclub stond een paar weken geleden nog bovenaan en had de eerste periode voor het grijpen, maar liet deze prijs tegen Halsteren in blessuretijd ontglippen. Al drie weken op rij werd er niet gewonnen in de competitie. Ook HVCH had na een indrukwekkende competitiestart een kleine terugval, met twee thuisnederlagen tegen Kampong en Orion. Beide teams, vierde en zesde in de tussenstand, waren derhalve zeer gebrand op een goed resultaat deze middag in het natte Limburg.

De Limburgers begonnen sterk, met twee snelle vleugelspelers die het de Heesche backs knap lastig maakten. Grote kansen leverde dat nog niet op. HVCH kreeg de controle terug en de eerste de beste Heesche kans was raak: de bal kwam uit een ingooi van Sjoerd Schobbers bij de in de basis teruggekeerde Stijn van den Hurk; Stijn aarzelde niet en schoot bekeken de 0-1 gekruld binnen.

Meerssen rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Uit een  onnodig weggegeven vrije trap werd de indraaiende bal onhoudbaar ingekopt door Tristan van Hoogdalem.Vlak hierna kregen beide teams een uitgelezen kans op de voorsprong, maar beide keepers redden uitstekend in een 1 op 1 situatie. 1-1 bij rust, een goede afspiegeling van het spel.

HVCH begon de tweede helft sterk, kreeg enkele corners en creëerde een paar kansjes . Daarna nam Meerssen weer het initiatief. Verder dan een bal op de paal kwam het echter niet. Het spel golfde op en neer. In de nattigheid werd het een echte knokwedstrijd waarin HVCH zich vastbeet. Het bleef spannend, maar HVCH hield prima stand en had zelfs nog een goede mogelijkheid op de overwinning. Dat zou echter te veel van het goede geweest zijn. Eén punt uit in Zuid-Limburg, daar teken je voor. De lange busreis terug naar Brabant viel zodoende best wel mee!

De vrouwen van HVCH kenden een slechte middag. Zij gingen thuis in de Bernheze-derby tegen Prinses Irene onderuit met 1-3. Een 1-0 voorsprong werd na rust door de Nistelrooijse dames omgezet in 1-3. Pijnlijke nederlaag, gelukkig geen busreis voor de Heesche vrouwen…
Volgende week nieuwe kansen tegen Beerse Boys (what’s in a name…).

De mannen spelen volgende week weer thuis, tegen laagvlieger RKZVC uit het Achterhoekse Zieuwent. Die hebben dan een lange busreis te gaan, oppassen dus voor onderschatting!