Senioren
2 april 2023
Vrouwen 1 wint thriller van UDI’19
HVCH Vr1 - UDI'19 3-2

Deze zondag kwam nummer 2 Udi’19 Vrouwen 1 op bezoek in Heesch. Een zeer degelijke ploeg die in de titelrace zit met Orion en nog maar 8 doelpunten tegen had gekregen deze competitie. Eerder dit seizoen bleef het in Uden 0-0. Een zware wedstrijd dus voor HVCH.

Dat bleek: vanaf minuut 1 drukte UDI de HVCH vrouwen terug. HVCH kwam geen moment aan voetballen toe. UDI kreeg enkele kleine kansen, maar HVCH kreeg halverwege de eerste helft een vrije trap op 20 meter van de goal die fraai werd binnengeschoten door Jill van Grunsven. UDI bleef hierna aandringen, maar gescoord werd er niet. Ruststand 1-0.

HVCH begon de tweede helft meteen goed: de net ingevallen Els Kolff versierde een hoekschop die goed uitgevoerd werd resulterend in een goal van Noor van der Hurk: 2-0!

Hierna was UDI helemaal gebrand en werd de druk op het HVCH doel nog hoger! Tot de 65ste minuut werd goed stand gehouden, maar toen viel de 2-1. Met geloof en nog meer motivatie ging UDI op zoek naar de 2-2 die vijf minuten later dan ook daadwerkelijk viel.

Hierna ging UDI op zoek naar de winnende treffer met nog meer druk, maar de HVCH vrouwen hielden stand. Wat heet: in de 85e  minuut wist Els Kolff na een lange bal zich goed vrij te maken tussen twee verdedigers en de bal binnen te schieten: 3-2! Hierna was het vooral stand houden wat heel goed lukte. Een absolute stunt, erg knap gedaan door het team!

Volgende week op tweede paasdag gaat HVCH VR-1 naar Landgraaf om tegen Schaesberg een plekje in de finale van de beker te veroveren.