Senioren
19 november 2023
Vrouwen pakken dit weekend de punten voor HVCH
Unitas’30 – HVCH: 3-1 en OJC Vr1- HVCH Vr1: 0-1

HVCH 1  zat in de ‘positieve flow’ na drie overwinningen op rij en een vijfde plek op de ranglijst. Na de terechte nederlaag tegen Unitas ’30 staan de Heeschenaren weer met beide benen op de grond. In Etten-Leur werd het 3-1 voor de West-Brabanders. HVCH gaf deze winderige zondag niet thuis en gaf de eerste Sinterklaascadeautjes weg.

De score had ook zo maar groter uit kunnen vallen. Unitas’30 kwam in het eerste kwartier op voorsprong via een ongelukkige penalty en hield dat vol tot de rust. HVCH kreeg wel enkele dotten van kansen, maar miste die. Ook Unitas had zomaar uit kunnen lopen naar meer. HVCH was slordig, speelde slecht in van achteruit en hing als los zand aan elkaar. Onderling irritaties waren talrijker dan goede combinaties. En dan verlies je....

Trainer Marc van de Ven greep in de rust in met een dubbele wissel (‘ik had er wel acht willen wisselen’), maar na rust werd het niet veel beter. Meer risico’s achterin en de 2-0 viel snel… Uit een penalty scoorde Milan Raijmaekers de aansluitingstreffer, maar een paar minuten later stond de thuisclub al op 3-1. De behendige en snelle aanvallers waren een plaag voor de Heesche verdediging. Met een beetje meer Unitas-gogme had het zo een monsterscore kunnen worden. Het bleef 3-1. Uithuilen dus en volgende week met vereende krachten en frisse moed weer verder, op zaterdag thuis tegen Achilles Veen.

De HVCH Vrouwen deden het beter. Zij wonnen uit in Rosmalen van OJC met 0-1. Een knappe prestatie na twee gelijke spelen. Keepster Eveline Wenting speelde tegen haar oude club een puike pot en hield keurig de nul. In de tweede helft was ‘good old’ Ruviënne Crutsen weer eens de match-winner die de 0-1 overwinning veiligstelde:  een keurige prestatie waardoor HVCH-Vr1 nu vierde staat.