Senioren
29 januari 2023
VV Hoogland - HVCH 1-3
Wereldgoal Milan -van Basten- Raijmaekers Lees verder...

De eerste competitiehelft eindigde HVCH 1 op een keurige gedeeld zesde plek in de vierde divisie. Een goede eerste seizoenshelft als promovendus. De ambitie: minstens evenveel punten in de tweede competitiehelft. Daar zijn de blauw-witten goed aan begonnen: in Amersfoort werd VV Hoogland met 1-3 verslagen. HVCH is het dus niet verleerd en de drie punten gingen verdiend mee terug naar Heesch.

In de eerste helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht in een spannend duel. Dit leidde tot kansen over en weer. Het wachten was op het eerste doelpunt: HVCH opende de score in de 24e minuut na een voorzet van Sjoerd Schobbers over rechts, binnengetikt door Milan Raijmaekers. Feestje voor HVCH, maar niet voor lang… een minuut later maakte Hoogland via Tarik El Khoulati al gelijk, na ook een goede aanval over de rechtervleugel. Het bleef spannend maar gescoord werd er niet meer voor rust, 1-1.

De tweede helft was duidelijk voor HVCH. Er werden diverse goede kansen gecreëerd en Hoogland kon alleen nog gevaarlijk worden uit een paar corners.

En toen… herinnert u zich de goal van Marco van Basten nog uit de EK finale van 1988? Milan Raijmaekers maakte in de 62e minuut een fraaie kopie, maar dan van links: uit een pass van Rob van de Ven, volleerde hij de bal van de zijkant-zestien, vlak voor de achterlijn ineens over de verbouwereerde Hoogland keeper in de verre hoek. Een schitterende goal (zijn tweede) en de verdiende voorsprong!

Meteen daarna werd nog een joekel van een kans gemist door HVCH, maar in de 70e minuut verscheen de 1-3 eindstand op het scorebord. Uit een indraaiende corner van Samuel Eleonora kopte Yannick van den Berg van dichtbij binnen. HVCH speelde als team tactisch en gedisciplineerd de wedstrijd uit, zonder nog in gevaar te komen. Een mooie hervatting van de competitie en een herinnering aan een fantastisch doelpunt. Zoek het fragment uit 1988 nog maar eens op en projecteer dat dan op blauw-wit…

Volgende week speelt HVCH thuis in Heesch tegen Moerse Boys.

Met dank aan de fotograaf van VV Hoogland, Antoon Pruijn.