30 oktober 2022
Weer drie punten voor HVCH mannen én vrouwen
Halsteren - HVCH 0-2 lees verder...

Zowel de HVCH mannen als vrouwen speelden een uitwedstrijd. De mannen versloegen Halsteren in het uiterste westen van Brabant, de vrouwen wonnen van Rood Wit ’62 in Helmond. Dubbel winst in deze lastige uitwedstrijden; dat maakte de terugweg een heel stuk aangenamer!

De HVCH vrouwen speelden een prima eerste helft in Helmond. Goed positiespel, veel inzet en heel gedisciplineerd werden diverse kansen gecreëerd tegen het nog ongeslagen Rood Wit '62. Terriër Anne Leijen  en -natuurlijk- Lieke van Nistelrooij zorgden voor een 0-2 voorsprong bij rust. Na rust werd het lastiger en viel de Helmondse aansluitingstreffer. Gelukkig was ‘good old’ Ruvienne Crutsen weer terug om de verdiende 1-3 aan te tekenen. Een mooie overwinning. De HVCH vrouwen staan nu derde met 12 uit 5.

De mannen van HVCH trokken westwaarts naar de klei van Halsteren. HVCH was de eerste helft wel sterker, maar gescoord werd er niet door beide teams. Vlak na rust schoot Joey Vissers -weer terug van een hamstringblessure- de 0-1 binnen, redelijk vrijstaand in de zestien. Een kwartier later verdubbelde dezelfde Vissers de score door een vrije trap geplaatst binnen te schieten: 0-2. De ‘man of the match’ leek al wel bekend te zijn.

Hierna ging Halsteren echter over op het ‘pompen of verzuipen principe’. De lange ballen leidden in de laatste 20 minuten tot meerdere grote kansen. HVCH en vooral keeper Desny Royendijk wist echter van geen wijken. De nul werd voor de derde wedstrijd op rij gehouden. Met deze clean

sheet verdiende Royendijk zeker ook de man of de match titel. Mooi om deze te delen met Joey Vissers!

Meerssen en AWC speelden beiden gelijk, waardoor de HVCH mannen ook derde staan (19 uit 9), met slechts 1 punt achterstand op koploper Meerssen. Een heel knappe prestatie van het team van Marc van de Ven, dat elke week laat zien een (h)echt team te zijn.

Nu volgt een serie van drie lastige wedstrijden tegen achtereenvolgens Kampong (volgende week thuis), Orion (ook thuis) en Meerssen (uit). Kom supporteren!