Senioren
6 november 2023
Weg omhoog ingezet door HVCH
Lees verder...

HVCH 1 heeft zijn draai gevonden in de Vierde Divisie C. Na een moeizame periode werd er vorige week eindelijk weer gewonnen en dit weekend werd die lijn doorgezet. Ook directe concurrent Nuenen werd aan de zegekar gebonden. De Vrouwen 1 stond voor een lastige opgave tegen het ongeslagen Beerse Boys. Ondanks dat er een punt werd gepakt, voelde dit gelijkspel aan als een nederlaag.

Op sportpark Oude Landen in Nuenen begon HVCH voortvarend. De bezoekers beloonden zichzelf ook met een doelpunt, vanaf de schoen van Rob van de Ven. De gehele eerste helft bleef het spel beide kanten op golven, maar een doelpunt leverde dit niet op. Zelfs een driedubbele kans voor Nuenen ging er niet in, dankzij een sterk keepende Desny Royendijk, met hulp van verdediger Willem Roefs.

In de tweede helft zagen we eigenlijk een herhaling van de eerste helft: HVCH maakte snel een doelpunt. Dit keer was het Jari van Erp die trefzeker was en de Heeschenaren op een comfortabele 0-2 zette. Daarna begon Nuenen aan te dringen, wat leidde tot meer kansen voor de thuisploeg. De blauw-witten moesten vooral tegenhouden en deden dit ook, met wederom een aantal knappe reddingen van Royendijk. Uiteindelijk moest hij in de slotfase toch één keer kansloos toekijken hoe Jordi Wapenaar met een mooie volley de aansluitingstreffer maakte.

Het slotoffensief van de gastheer overleefde HVCH ook, waardoor er weer drie punten bijgeschreven geworden konden. De ploeg van Marc van de Ven verlaat de onderste regionen en maakt een reuzesprong op de ranglijst van 11 naar 7. Volgende week komt er met Nemelaer weer een directe concurrent op bezoek.

De vrouwen van Heesch hebben op bezoek bij Beerse Boys bewezen bovenin mee te willen en kunnen spelen. Het nog ongeslagen Beerse Boys welke bovendien nog geen enkel doelpunt tegen had gekregen stond bovenaan. De vrouwen van Heesch moesten dus aan de bak. Door hard werken, fel spel en goed voetbal wisten zij de tegenstander volledig hun wil op te leggen. Dit resulteerde na een half uur spelen in een schitterende aanval die eindigde in een doelpunt van Lieke van Nistelrooij.

De vrouwen van Heesch gingen met die stand en eigenlijk vrij zonder kansen weg te geven de rust in. De tweede helft was niet veel anders. HVCH was de voetballende ploeg en creëerde de kansen, Beerse Boys lukt dit niet. Helaas is er een voetbalwet die zegt; als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenpartij.

In de 89ste minuut kreeg Beerse Boys een halve kans, die er met enig fortuin uiteindelijk inviel. 1-1 eindstand. Hoewel je vooraf zou tekenen voor het maken van een goal tegen deze ploeg én het pakken van het punt, was HVCH dat naderhand niet en is dit toch een zuur puntje.

Door het gelijkspel zakt HVCH ook naar plek 6, maar houden de dames de top binnen handbereik. Volgend weekend ontvangt de ploeg van trainer Tom Vrenken de hekkensluiter van de competitie, Prinses Irene VR1.