Senioren
1 oktober 2023
Wittenhorst - HVCH: 2-0
Slecht weekend voor HVCH

HVCH 1 speelde in Horst tegen promovendus Wittenhorst. Een heerlijke zonnige eerste oktoberzondag, veel publiek en een fantastische grasmat. Alles was aanwezig voor een lekker potje vierde Divisievoetbal, maar het resultaat viel tegen… 2-0

HVCH had Willem Roefs weer terug in de basis, hersteld van een blessure. Trainer Marc van de Ven had weer wat te kiezen maar miste -naast de langdurig geblesseerden- Joël van den Berg en Jan van Lieshout.

De eerste helft ging gelijk op in Limburg. Milan Raijmaeckers had de grootste kans, maar schoot hard over. Bij rust was het nog in evenwicht, 0-0. De tweede helft begon ongelukkig voor HVCH: een harde voorzet die voorlangs gegaan zou zijn, verdween via aanvoerder Roy Vissers in het eigen doel. HVCH ging vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in de Limburgers de wil op te leggen. Er kwamen wel mogelijkheden, maar succes bleef uit. Wittenhorst was uit een vrije trap wel succesvol. 5 minuten voor tijd gooide Jeroen Verkennis de wedstrijd in het slot: 2-0.

Wittenhorst gaat nu samen met Goes en UDI’19 aan de leiding met 13 uit 6. HVCH zakt weg naar de 12e plaats met 7 punten. Volgende week volgt de andere koploper UDI’19, een mooie derby in Heesch!

Ook de HVCH Vrouwen gingen onderuit, uit tegen Nuenen. Een wedstrijd zonder veel kansen van beide zijden, maar het stugge Nuenen wist in de tweede helft toch te scoren: 1-0. De HVCH vrouwen kunnen zich volgende week revancheren thuis tegen Wittenhorst. Kijken of zij die wel aan kunnen.

Een mooi affiche dus volgende week in Heesch met thuiswedstrijden voor de mannen en vrouwen, beide op zoek naar revanche.