10 april 2022
Zonnige zondag in Heesch
Hontenisse - HVCH 0-3 en HVCH - Berghem Sport 4-1 Lees verder

HVCH kende een zonnige zondag, in alle opzichten.

De vrouwen van HVCH Vrouwen 1 vertrokken al voor het krieken van de dag voor een uitwedstrijd naar Hontenisse. Hontenisse? Uit Kloosterzande. Kloosterzande? Dat ligt in Zeeuws-Vlaanderen, tussen Hulst en Terneuzen… Daar wil je niet naar toe gaan om te verliezen. En dat gebeurde dan ook niet. De Heesche vrouwen kwamen met een 0-3 overwinning en drie punten terug naar huis. Hulde!

De mannen van HVCH 1 moesten aantreden in de regionale derby tegen Berghem Sport. In november eindigde de wedstrijd tussen beide teams in 0-0. Nu wilde HVCH geen punten verliezen in de kampioenschapsrace en Berghem in de strijd voor lijfsbehoud in klasse 1c.

HVCH stond op scherp na het verlies vorige week tegen Best Vooruit.  In de derde minuut kwam HVCH al op 1-0 door een streep van -stofzuiger- Tijmen Priem uit een afgeslagen corner. Lekker begin. Daarna hield HVCH controle en wachtte het rustig af tot Berghem de defensieve stellingen wilde verlaten. In de 38e minuut schakelde HVCH razendsnel om uit een corner en gaf Samuel Eleonora een lage voorzet die Stijn van den Hurk (hij weer) bij de eerste paal binnenschoot.

Na de rust had HVCH de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar Berghem had andere plannen en weerde zich kranig. Sterker nog, het maakte snel 2-1 via Jip van de Camp en was zelfs dicht bij de gelijkmaker. De Heeschenaren werden op tijd wakker. Aanvoerder Roy Vissers had weer eens een geniaal moment in de 75e minuut en schoot van de zestien een volley met tegeneffect over de vergeefs springende keeper van Berghem: 3-1 en weer rust in de tent. Tim Kamp maakte uiteindelijk de 4-1 na een fraaie aanval over links.

Een heerlijk zonnetje, veel publiek uit Heesch en Berghem, vijf mooie doelpunten, een sportieve wedstrijd en verbroedering in de kantine na afloop. Wat wil je nog meer? Dat je achtervolger verliest… En dat deed EFC tegen Eindhoven met 0-3. Een zonnige zondag in Heesch.