Algemeen
23 augustus 2022
Kunstgras wordt vervangen
Let op: tijdelijk aangepast trainingsschema

 

Het was even wachten, maar eindelijk is het dan zover: de aangekondigde renovatie van het kunstgrasveld is gestart.

 

Afgelopen periode heeft in het teken gestaan van de aanbesteding. De gemeente heeft gekozen om de uitvoering in opdracht te geven bij Topsport en Groen. In verband met levertijden start de uitvoering iets later dan gepland. Vanaf woensdag 24 augustus kan er niet meer gespeeld worden op veld 2. Medio september is de oplevering gepland.

 

In verband strengere milieuregelgeving is rubber infill (die we nu hadden) verboden en zal kurk worden toegepast. Tijdens overleg met de gemeente en het betrokken adviesbureau Kybys is de beregening van het kunstgras ter sprake gekomen. Het veld wordt momenteel beregend met grondwater. In de nieuwe situatie mag het veld niet meer gesproeid mag worden met grondwater. Als dit wel gebeurd heeft dit consequenties voor de garantie van de kunstgrasmat door de eventuele vervuiling (met name afzet ijzer) die het grondwater met zich mee brengt.

Bij 99% van de amateurclubs wordt kunstgras niet meer besproeid, mede omdat het slechts gedurende een geringe tijd effect heeft. Bij amateur- en profclubs die wel beregening hebben, wordt gesproeid met leidingwater. Er is besloten de beregening te laten vervallen en niet over te gaan op beregening via leidingwater.

 

Woensdag 24 augustus is er begonnen met het vervangen van het oude kunstgrasveld, veld 2.

Dit gaat ons helaas de komende weken enige overlast bezorgen omdat we vanaf 29 augustus ook weer beginnen met de trainingen voor het nieuwe seizoen. 

 

Om de werkzaamheden gewoon door te laten gaan en vanaf half september een mooi, nieuw kunstgrasveld te hebben, zijn we genoodzaakt enkele tijdelijke aanpassingen door te voeren in het trainingsschema. Dit betekent dus enkele weken ongemak, het is helaas niet anders.

 

Let op: voor enkele teams is de training vervroegd van 20.00 uur naar 19.30 uur (ivm intredende duisternis). Andere teams zullen het tijdelijk met iets minder ruimte moeten doen.

 

We vragen iedereen om begrip voor het ongemak en flexibel met elkaar te zoeken naar een goede invulling ter plekke. 

 

Tot het nieuwe kunstgrasveld bespeelbaar is geldt onderstaand trainingsschema:

 

Het schema is hier ook als PDF te downloaden

 

 

Laatste programma en uitslagen
Jeugd Senioren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH 1
zondag
24 sep.
14:30 uur
HVCH
Halsteren
Eerstvolgende wedstrijd HVCH VR1
zondag
24 sep.
11:30 uur
HVCH VR1
Woezik VR1
Mijn teams
Klik op wijzig om 'Mijn teams' te bewerken.
Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Jeugd
Hoofdsponsor Vrouwen en Meisjes