Senioren
24 maart 2024
Het wordt spannend voor HVCH 1
HVCH - Venray: 2-4 en HVCH Vr1 - Beerse Boys 0-1

HVCH 1 ontving dit weekend het Limburgse Venray. HVCH bivakkeert al geruime tijd in de gevarenzone, waarbij de nacompetitie dreigt en zelfs directe degradatie uit de vierde Divisie op de loer ligt. Er wordt meestal niet slecht gespeeld, maar de overwinningen komen maar niet. Ook dit weekend ging het mis. Venray nam in de eerste helft met de wind vol in de rug een riante voorsprong van 0-3 en gaf de overwinning niet meer uit handen. De tweede helft wist HVCH terug te komen, maar met 2-4 gingen de drie punten in de Limburgse tas.

HVCH begon slecht. In de tweede minuut werd een corner (geholpen door de wind) al direct omgezet in een doelpunt. HVCH miste bij de hoge bal duidelijk de geblesseerde Willem Roefs. Ook daarna kreeg HVCH geen vat op het spel. Trainer Marc van de Ven wisselde binnen het half uur dan ook al twee maal, maar ondanks dat scoorde Venray voor rust nog twee maal. Een maal knap op snelheid en een ander maal met een mooie volley.

Direct na rust was het echter de beurt aan HVCH. Met de wind mee scoorde Milan Raijmaekers uit een knappe voorzet van Jan van Lieshout. Er was weer geloof. Er kwamen ook kansen, maar in een snelle omschakeling counterde Venray naar de 1-4. HVCH bleef knokken maar kwam niet verder dan de 2-4, behendig afgerond door Rob van de Ven.

Nog 7 wedstrijden te gaan, nog 21 punten te verdienen. HVCH zal niet opgeven en strijden tot het bittere eind voor lijfsbehoud. Dat zal niet gemakkelijk worden, maar de rust blijft bewaard. Geen paniek, maar passie en strijd en geloof in eigen kunnen. De eerstvolgende wedstrijd is tegen nummer laatst Kruisland.

Ook de Vrouwen bleven puntloos. Zij speelden tegen koploper Beerse Boys. Uit was keurig gelijkgespeeld en ook deze keer leek het gelijk te blijven. HVCH Vr1 speelde tactisch een sterke wedstrijd, zonder al te veel te creëren. Maar dat kon de koploper ook niet. Een penalty in de 80e minuut gaf de doorslag: 0-1 en de punten gingen naar de Beerzen. Jammer, want er had best een resultaat ingezeten tegen de aanstaande kampioen.

Tweede paasdag spelen de HVCH Vrouwen de halve finale in de beker tegen RKHBS in Heerlen.