Senioren
21 april 2024
HVCH krijgt weer een tik in strijd tegen degradatie
Nemelaer - HVCH: 3-1

HVCH vecht al een tijd tegen degradatie en kreeg zondag de uitgelezen kans om de voorlopig veilige plek 14 te heroveren op Nemelaer. De club uit Haaren wipte vorige week over HVCH heen op de ranglijst, maar was vandaag de tegenstander van de Heeschenaren.

De openingsfase was hetzelfde liedje als veel wedstrijden dit seizoen; HVCH begint sterk en heeft het initiatief aan de bal. Het krijgt in het eerste half uur een aantal kansen om de score te openen, maar de keeper van Nemelaer hield zijn doel aanvankelijk schoon.

Ietwat tegen de verhouding in kwamen de Heeschenaren na een halfuur op achterstand. Na druk zetten van Nemelaer-spits Joeri Vugts constateerde de scheidsrechter geen overtreding, dus kon de aanvaller vrij eenvoudig scoren en liep HVCH achter de feiten aan.

Kort voor rust krijgen de bezoekers een opgelegde kans om weer gelijk te maken. Een hoekschop belandde voor de voeten van Rob van de Ven, maar de HVCH-spits kreeg de bal niet in het net. Daardoor moesten de blauw-witten met een achterstand de kleedkamer opzoeken.

Net na rust zag trainer Marc van de Ven dat Nemelaer de voorsprong verdubbelde. Giel van de Ven haalde na een mooie combinatie beheerst uit richting het doel van Dave van Doorn. De stand-in van geschorste doelman Desny Royendijk stond prima te keepen, maar was kansloos op deze inzet.

De wedstrijd leek daardoor te zijn gespeeld, maar door een rode kaart voor Nemelaer-aanvoerder Luuk Vermeer speelde HVCH het laatste halfuur met een man meer en was er weer van alles mogelijk.

HVCH zocht nadrukkelijk de aansluitingstreffer en die kwam er ook. Na zeventig minuten ramde Joey Vissers in een druk zestienmetergebied de aansluitingstreffer tegen de touwen. Even leek het een spannende slotfase te worden, maar vrijwel direct na de 2-1 viel alweer de 3-1.

Goalie Dave van Doorn zat weer goed bij een doelpoging van Nemelaer, maar moest toekijken hoe spits Joeri Vugts met de rebound zijn tweede doelpunt maakte, tot grote vreugde van lokale volksheld Toeter Jan. Hierdoor vloeide de energie weer uit het HVCH-elftal en bleef het bij 3-1.

Door het verlies van HVCH wordt handhaven nog een hels karwei. Directe concurrent Nemelaer heeft nu vier punten meer dan HVCH. Over twee weken ontmoet HVCH een andere laagvlieger. Dan is Unitas op sportpark De Braaken de tegenstander.