Senioren
15 april 2024
Sportieve malaise HVCH duurt voort
HVCH - Nuenen: 0-3, HVCH VR1 - OJC Rosmalen VR1: 2-2

HVCH heeft afgelopen zondag opnieuw een nederlaag geleden, ditmaal tegen Nuenen met 0-3, waardoor ze nu op een directe degradatieplek staan.

De Heeschenaren verkeren al een lange tijd in zwaar weer. Dit jaar werden er pas 2 punten gepakt, terwijl de laatste overwinning alweer van 12 november vorig jaar dateert. Toch mocht HVCH hopen op een stuntje. Ondanks dat de bezoekers van Nuenen een stabiele middenmoter zijn, wist HVCH in het uitduel te winnen.

Met die optimistische gedachte in het achterhoofd betrad HVCH het veld, echter wel zonder aanvoerder Roy Vissers en andere langdurig geblesseerden. Voor rust was HVCH dan ook sterker dan Nuenen. Rob van de Ven was dichtbij de 1-0, maar zijn schot belandde op de lat. Aan de andere kant was Nuenen op slag van rust wel trefzeker, waardoor HVCH weer tegen een achterstand aankeek.

Met een tweede helft voor de boeg, was er nog voldoende tijd om die 0-1 om te buigen, maar die hoop was snel vervlogen. Keeper Desny Royendijk moest in minuut 52 aan de noodrem trekken en haalde een doorgebroken speler neer. Dat betekende een rode kaart en HVCH moest met 10 man verder. Niet veel later lag de 0-2 achter reservedoelman Lars Verstegen in het net en was de wedstrijd feitelijk al beslist.

Toch ging de thuisploeg niet bij de pakken neerzitten. Het kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit met kansjes tot gevolg. Rob van de Ven raakte zelfs nogmaals de lat, dit keer uit een vrije trap. Het ontbrak ook deze week weer aan een stukje geluk. Toen Nuenen vanuit een counter de 0-3 mocht aantekenen, ging de wedstrijd wel op slot. In de laatste twintig minuten waren de blauw-witten niet meer bij machte om door de Nuenense defensie te breken.

Wederom een nederlaag voor de ploeg van Marc van de Ven. En omdat directe concurrent Nemelaer gelijk speelde, zakt HVCH naar plek 15, onder de degradatiestreep. Komende zondag mag HVCH echter op bezoek bij datzelfde Nemelaer, waardoor plek 14 weer teruggepakt kan worden. Een cruciale degradatiekraker, waarbij de Heeschenaren de steun van het publiek wel kunnen gebruiken!

Bekijk het volledige fotoverslag:

HVCH VR1 speelde gelijk dit weekend.

Zondag stond de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen op het programma. Een ploeg waartegen de vrouwen het altijd lastig hebben. Na de prima overwinning vorige week in de derby, wilde het team dat gevoel meenemen in de wedstrijd van vandaag. Wat heet, dat werd ook uitgevoerd in deze wedstrijd. Met controle, discipline en een sterke motivatie speelde de dames een zeer sterke eerste helft. Dit resulteerde dan ook in een verdiende 1-0 voorsprong (na 39 minuten) door Lieke op een puntgave assist van Noor.

Na rust dezelfde controle en hetzelfde voetbal, daardoor kon HVCH zelfs op 2-0 komen. Lisanne behield het overzicht en chipte de bal precies over de verdedigers naar Noor die raak kon koppen in de 60ste minuut.

Hoewel OJC hierna steeds meer begon aan te dringen, behield HVCH de controle over de wedstrijd. Helaas verloren de dames deze controle in de 72ste minuut bij een corner; 1-2. 3 minuten later scoorde OJC zelfs de 2-2!! Hierna kwamen beide partijen niet meer tot hele grote mogelijkheden.

Hoewel het meer verdiende, kreeg HVCH slechts een puntje…

Volgende week treedt HVCH VR1 in Geffen aan tegen Nooit Gedacht.