Senioren
4 maart 2024
Weer gaat het in de laatste minuut mis voor HVCH
HVCH - Wittenhorst: 1-2, HVCH VR1 - VV Schaesberg VR1: 2-0

De wedstrijd HVCH - Wittenhorst stond vooraf in het teken van het jubileum van Roy Vissers. De aanvoerder van HVCH - een leider en voorbeeld binnen en buiten het veld - speelde zijn 250e wedstrijd voor het eerste elftal en werd daarvoor in het zonnetje gezet. De Limburgse gasten waren echter niet van plan om mee te werken aan een feestje. In - voor de derde thuiswedstrijd op rij - de laatste minuut maakten ze het winnende doelpunt.

Bij HVCH stroomt de lappenmand langzaam leeg. Joey Vissers kon weer minuten maken na een hamstringblessure, Sven Roos is terug na een operatie en Jan van Lieshout is hersteld van de griep. Toch mistte de thuisploeg nog enkele belangrijke krachten, waardoor spits Aram Pusters noodgedwongen achterin opgesteld werd, waar hij vroeger ook gespeeld heeft.

Ondanks alles was het eerste kwartier voor HVCH. Wie anders dan goalgetter Milan Raijmaekers wist al na drie minuten de ban te breken en de Heeschenaren een droomstart te bezorgen. Dit werkte blijkbaar motiverend, want in de daaropvolgende minuten kwamen er meerdere mogelijkheden om de score te verdubbelen. Dit gebeurde echter niet. Sterker nog, Wittenhorst kreeg een vrije trap op de helft van HVCH, die door Giel Beurskens werd binnengekopt. Een knauw in het zelfvertrouwen van de blauw-witten, die tot dan toe niets te vrezen hadden gehad.

HVCH ging verder met waar het gebleven was en kreeg nog een aantal grote kansen na gestutter in de Horster defensie. Wonder boven wonder resulteerde dit niet in een doelpunt. Met 1-1 gingen beide ploegen de kleedkamers in, maar het was Wittenhorst dat daar het meest tevreden mee kon zijn.

In de tweede helft kwamen de bezoekers georganiseerder voor de dag. De wedstrijd ging meer gelijk op, al kwam HVCH nog goed weg toen invaller Nick Driessen op de paal kopte na een hachelijk moment van Heesche doelman Desny Royendijk. Het voetbal was niet hoogstaand, maar wel vermakelijk, met kansen aan beide kanten. Keeper Royendijk wist de Limburgers een aantal keer met knappe reflexen van de voorsprong af te houden.

In de absolute slotfase lag de 2-1 op de schoen van Jari van Erp, maar doelman Ravi Arts wist dit op miraculeuze wijze te voorkomen. Deze redding bleek cruciaal, want in de tegenaanval was daar de winnende treffer van invaller Willem Heijnen. Zo werd de jubileumwedstrijd van Roy Vissers verpest, maar nog belangrijker, directe concurrent Wittenhorst loopt uit naar zeven punten. HVCH blijft 13e, één plek onder de veilige 12e plaats. Volgende week wacht weer een zware kluif, dan gaan de Heeschenaren op bezoek bij nummer 3 Dongen.

De vrouwen van HVCH wisten wel te winnen. Na de offday vorige week, waarin de wedstrijd tegen Wittenhorst eindigde in een deceptie, herpakten ze zich thuis tegen Schaesberg: 2-0!

De wil bij de dames was groot om een sterke wedstrijd op de mat te leggen. Midweeks op de trainingen is deze inzet ook te zien, maar vooralsnog op zondag (sinds de winterstop) kwam het er niet uit.

Een zeer gretige ploeg ging meteen vanaf de aftrap op zoek naar de overwinning, dit resulteerde na 4 minuten al in de goal van aanvoerster Anne Leijen, die vrij voor de goal gezet werd door Ruviënne Crutsen en zo de 1-0 kon aantekenen. Tot aan de rust bleef het eigenlijk éénrichtingsverkeer richting het doel van Schaesberg, maar scoren lukte nog niet. Zodoende had Schaesberg nog een klein beetje hoop toen zij de kleedkamer mochten opzoeken.

Ook de tweede helft was HVCH de bovenliggende partij en deed het hele goede dingen in balbezit. Schaesberg kwam er eigenlijk niet aan te pas. In de 60ste minuut was het ditmaal Anne Leijen die Lieke van Nistelrooij wegstuurde richting de keepster voor de 2-0. Dat er daarna nog wat mogelijkheden gemist werden om uit te lopen tot een 3-0, mocht de pret en de goede sfeer in de ploeg niet drukken!

HVCH VR1 blijft zesde, maar bovenin staat alles nog dicht bij elkaar. Over twee weken gaat het op bezoek bij directe concurrent Rood Wit ‘62 in Helmond.